електронен портал за информация и консултация

 

 

Близо 100 професионални гимназии ще получат учебно техническо оборудване на стойност около 10 млн. лева. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на представянето на новия учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили в Професионална гимназия по транспорт и енергетика “Хенри Форд”, цитиран от агенция “Фокус”.

 

“Професионална гимназия “Хенри Форд” е училището, в което са направени най-много инвестиции през последните години”, коментира министърът и добави, че новооткритият център “олицетворява партньорството, което ние имаме като институции от една страна и партньорството между професионалните училища и бизнеса от друга”.

 

Вълчев обяви още, че с кмета на София са изготвени промени в Закона за професионалното образование и обучение, които вероятно ще бъдат публикувани утре. “Тези промени имат за цел да улеснят въвеждането на дуалното обучение в повече училища. Няма съмнение, че обучението чрез правене ще бъде предпочитана опция и това е, което ние трябва да развиваме през следващите години. За това е необходима добра материална база. Национална програма, по която се финансира този център, изисква партньорство с бизнеса. С всички инструменти, които имаме като министерство, ще насърчаваме това партньорство”, каза министърът на образованието.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/10/3176802_blizo_100_profesionalni_gimnazii_shte_poluchat_novo/