електронен портал за информация и консултация

 

Премиерът: Благодарение на добрите резултати домакинствата и икономиката са подготвени за кризата

За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz, написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. 

Премиерът изтъква, че благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата.

“Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно. Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Пенсиите също ще бъдат увеличени и догодина, а до края на пандемията ще продължим да подкрепяме възрастните хора с допълнителни 50 лeва към пенсиите. Продължаваме с политиките ни за помощ на бизнеса, които вече запазиха близо 300 000 работни места”, изтъква той.

Борисов добавя още: “Въпреки тежкото наследство от кандидатите за властта днес, държавата продължава да се развива. И това е видно от оценката и анализите на международните експерти”. 

https://www.monitor.bg/bg/a/view/premieryt-za-11-g-bylgarija-e-uvelichila-3-pyti-netni-si-aktivi-na-glava-ot-naselenieto-229181