електронен портал за информация и консултация

 

 Моделът за ценообразуване на електроенергията намери баланс между всички енергийни дружества, за да можем всички да излезем от тази криза в енергийния сектор. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева по време на днешното заседание на Обществения съвет към Министерство на икономиката и енергетиката.

Думите на председателя на държавния регулатор бяха в отговор на изразеното от страна на президента на КНСБ Пламен Димитров, че намалението на цената на тока ще намали и работата на топлоцентралите и те ще закупуват по-малко въглища.

Тонева посочи още, че предложеният модел е изпълним, но риск винаги има. По отношение на цената на въглищата председателят на ДКЕВР отбеляза, че те са отчетени.

„Като регулаторни правомощия сме създали добри условия, за да работят всички не само въглищни, но и останали централи”, подчерта Анжела Тонева.

Председателят на държавния регулатор  посочи още, че според предвижданите промени ще има намаление на цената на тока на потребителите на ниско напрежение, а цените за потребителите на средно напрежение няма да бъдат повишени.

Публикува се по:

http://www.standartnews.com/biznes-biznes/dkevr_tsenite_na_toka_sa_balans_mezhdu_energodruzhestvata-197174.html