електронен портал за информация и консултация

 

Двустайна панелка може да с е купи във Варна за двайсетина хиляди евро. Това са най-евтините жилища в морската столица и се предлагат в крайните и непрестижни квартали, сочи статистиката от на имотните сайтове.

Във „Владиславово” най-търсени са двустайните панелни апартаменти, са между 19 500 и 21 000 евро, докато апартаментите ново строителство са рядкост и на по-високи цени. Малко по-атрактивен по отношение на предлагането е ж. к. „Възраждане”, където офертите са предимно за нови сгради. Цените тук започват от 28 000 евро за двустайно жилище. В двата по-отдалечени квартала на Варна, южният – „Аспарухово” и северният – „Виница”, също се предлагат доста евтини имоти. Нивата във „Виница“ са от 27 000 до 29 000 евро за двустаен тухлен апартамент. Малко по-скъпо е в „Аспарухово” – около 30 000 евро.

Брокери споделят, че в последните години търсенето за покупка на по-евтини имоти във Варна непрекъснато нараства. В най-евтините квартали обаче апартаментите на ниски цени много бързо си намират купувачи и за това офертите са малко.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/dvajsetina-hiljadi-evro-stigat-za-apartament-vyv-varna-161248