електронен портал за информация и консултация

 

През новата учебна година десетокласниците ще имат възможност да учат и по електронни учебници, съобщи издателство “Просвета”, цитирано от БНР.

 

Те ще покриват изискванията за съдържание на Министерството на образованието и науката и ще бъдат съобразени с учебната програма.

 

От началото на тази учебна година децата от 1-и до 7-и клас могат да използват безплатно електронно четимите варианти на хартиените учебници. Те са в pdf формат и могат да се ползват през компютри, мобилни телефони или таблети. Достъпни са както на сайтовете на издателствата, така и на официалния сайт на образователното министерство.

 

Това беше една от мерките за справяне с проблема с тежките ученически раници. Целта е всяко дете да има достъп до електронно четимите учебници безплатно и да не се налага да носи хартиеното тяло в училище. За тази мярка МОН отпусна допълнителни средства, като по този начин се облекчиха първо най-малките ученици.

 

Платени остават електронните учебници на издателствата, които са различни от хартиените и имат включени интерактивни игри, упражнения и други.

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2019/02/25/3395600_elektronni_uchebnici_shte_ima_i_za_desetoklasnicite/