електронен портал за информация и консултация

 

Детските градини и ясли в София ще отворят врати на 26 май, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във “Фейсбук”. Това е първият работен ден след почивните дни за Деня на българската просвета и култура. Ще се извършва ежедневна дезинфекция на детските площадки, а 4 пъти на ден ще се прави дезинфекция на помещенията в градините и яслите.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като тези с висока температура и грипоподобни симптоми ще бъдат връщани вкъщи до пълното им възстановяване. Предвижда се увеличаване на времето за провеждане на занимания навън при хубаво време. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група.

 

Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено. До 26 май всички дворове на детски градини трябва да бъдат окосени и обработени против кърлежи, пише още Фандъкова.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/20/4068917_koronavirusut_v_bulgariia_v_gurciia_shte_se_vliza/?ref=home_NaiNovoto