електронен портал за информация и консултация

 

На 13 април предстои да се проведе кариерен форум в Кьолн, Германия.Млади българи с образавание и опит в чужбина ще се срещнат с представители на бизнеса в България.

Българските студенти и младите професионалисти, които се вклрючват в инициативата, са предимно от сферите бизнес администрация, компютърни технологии, маркетинг.

Проявата е форум за ефективно общуване и за запознаване с представени от фирми в България практики и оферти за реализация на младите хора.

Форумът е успешна практика за извеждане на актуална информация, полезни контакти и за изясняване на особености при стартиране на кариера у дома.

Партньор на инициаторите – „BG Carrers Fair” е Мнистрество на труда и социалната политика. Организаторите имат и подкрепата на клуба на младите българи в Кьолн – „Будители”.

Сред изложителите се очаква да бъдат TESY, Alliance Print, Easy Consult, Adesso Bulgaria, Astrea Recruitment, Заедно в час, Modis Bulgaria, Telus International, UpSkill, C3i Solutions, Sensata Technologies, Lidl, Brightive, Visteon Electronics, Лечение без граници, Kaufland IT Hub, Kaufland Bulgaria, EVN България

„Надяваме се, че благодарение на такъв тип събития повече млади професионалисти ще видят перспектива в това да се развиват в България”, казва Елена Димитрова от клуб „Будители”- Кьолн.

“Винаги се стараем форумите ни да са както пресречна точка на българите в чужбина и бизнеса в България”, пояснява Ангел Игнатов, председател на “Български кариерен форум”.