електронен портал за информация и консултация

Маория Габриел 

Фактът, че в ЕС организираме едно от най-важните събития за стартиращите компании, тук в България, е много символно. Гордея се и съм щастлива от това, че толкова много хора се интересуват от това събитие. София бележи ново постижение в историята на провеждането на подобни събития.

Това заяви Мария Габриел по време на Четвъртото издание на Startup Europe Summit, чийто домакин е София.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов за подкрепата на българското правителство и стъпките, предприети за подкрепата на стартъп компаниите.

Бълагрия е важен участник в оформянето на силна екосистема от стартъпи. Това, което видях в региона са вдъхновяващи стартъпи, които не се страхуват да поемат рискове. Благодаря, че излъчвате толкова силно послание към младите хора в България.

Стартиращите предприяти в тази част на Европа са толкова важни, колкото в Берлин, Лондон и други големи европейски градове, посочи по време на форума Мария Габриел .

По думите й 21 век е време на стартъпите. По думите й ценностите и смелостта са вградени в днк-ато на стартъпите.

Професионалистите в тези компании правят нашия свят по продуктивен. Те са решаващи за появата на утрешните европейски цифрови шампиони. Европа е изправена пред сериозно предизвикателство, заяви още тя. 

„Тази година изданието на форума се концентрира в региона на Източна Европа и Западните Балкани. Повече от 1200 са стартъпите в района на Западните Балкани”, посочи Мария Габриел.

https://novini.bg/bylgariya/politika/510170