електронен портал за информация и консултация

 

Това може да се случи и у нас, стига да се вложат необходимите енергия и желание.

 

Това каза Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

По случай третия рожден ден на телевизията, предаването има по-различен формат, като вместо Таня Кръстева, в ролята на водещ беше Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във “Фикосота”.

Маринова посочи, че добрият мениджър не се ражда готов и често образованието и квалификацията му не са достатъчни. Като характеристики от основна важност за него тя определи умението за работа с хора и възможността да поема отговорност.

„За да е успешен един ръководител, той трябва да има до себе си успешни служители. Мениджърът трябва да споделя своя опит и да учи постоянно хората до него. Един силен ръководител не се плаши от силни служители, а търси именно такива“, коментира тя какви са предимствата да оценяваш хората от екипа си.

Виолина Маринова е на мнение, че потенциалът и качествата на даден служител са от съществена важност, но добави, че той трябва да индикира в себе си и желанието си да се развива сам.

“Предизвикателствата са онова, което кара хората да се развиват”, коментира главният изпълнителен директор, която смята, че винаги ще има проблеми. – Времената и нещата се променят, но именно трудностите карат хората да правят нещо повече и да надграждат себе си. Основното, което човек трябва да прави при проблем, е да търси решение.“

Банковият сектор Маринова определи като динамичен, още повече на фона на навлизащите в него дигитализация и автоматизация на процесите.

Според нея основните предизвикателства пред него са свързани именно с тях, но криптовалутите не представляват заплаха за него.

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/violina-marinova-amerikanskata-mechta-e-postijima-i-v-bylgariia-271349/