електронен портал за информация и консултация

 

Квадратният метър в най-евтините имоти в строеж в Русе е около 600 евро. Строителството може едва да е започнало или да е пред завършване, каза пред „Монитор“ председателят на Асоциацията на русенските брокери Марин Гюрчев.

Такива апартаменти можело да се купят в кварталите „Дружба“ и „Родина“. Евтините апартаменти в крайдунавския град са и в крайния квартал „Чародейка“. Панелните блокове там са строени преди около 40 години и за това двустаен апартамент от 62 кв. м може да се купи за 20 000 – 25 000 евро.

В Русе рядко квадратът на имоти без акт 16 е 1000 евро и ако все пак има такива случаи, те са единични, уточни Гюрчев. В централната част на града цената им е 800-850 евро на квадрат. На вторичния пазар, когато сделката вече е между купувач и собственик на жилище, същите имоти се продават на по-високи цени и може да надвишат в определени случаи 1000 евро на квадрат.

Наблюденията на Гюрчев са, че при издигнат първи етаж от сградата 70% от апартаментите вече са продадени. Много гастарбайтери, връщайки се през летните месеци в Русе, инвестирали средствата си в новоизграждащи се кооперации.

ttps://www.monitor.bg/bg/a/view/nedovyrshenite-apartamenti-v-ruse-vyrvjat-po-600-za-kvadrat-161253