електронен портал за информация и консултация

 

Пандемията качи търсенето на големи жилища, удари наемите, отчитат посредниците от имотните агенции. “Наемите на територията на страната са по-засегнати от пандемията, отколкото покупко-продажбите, това са наемите за офиси, магазини, жилища“, коментира в ефира на БНР Добромир Ганев, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ).

„Много хора работят от дома си и наемите спаднаха“, поясни той и добави, че за покупка се търсят по-просторни жилища, с отворени големи тераси, крайградските имоти се радвали на интерес, както и свободни парцели за изграждане на еднофамилни къщи.

„Третото тримесечие беше добро за пазара на имоти и показва ръст в сравнение с това през миналата година, която беше силна година, но след октомври месец с новите мерки, не очакваме обемът от сделки да има ръст. Освен това отчетохме спад 20-30 на сто на годишна база през второто тримесечие, а после имаше ръст. Така че може би първото тримесечие на 2021 ще има ръст на сделките. Пазарът зависи от ситуацията с коронавируса“, поясни шефът на НСНИ, но добави, че за деветмесечието броят на сделките е по-малък, отколкото през същия период на миналата година.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/pandemijata-kachi-tyrseneto-na-golemi-jilishta-udari-naemite-240847