електронен портал за информация и консултация

 

150 години след раждането на Алеко Константинов, си припомняме неговата страст да пътува, желанието му да опознава нови места и народи, да ги сравнява с българската действителност от края на ХІХ в.  

Писателят обича природата и описва възторжено нейната красота, но в същото време с внимателен, понякога и безпощаден поглед преценява социалната обстановка и нравствеността на хората, заобиколени от нея, най-вече в големите градове.

Този конкурс на Public Republic се опитва да припомни и – доколкото е възможно – да възроди духа на Алековото наблюдение, способността да обичаш природата и хората, но в същото време да бъдеш наблюдателен към проблемите и конфликтите в техния начин на живот.

Обект на описание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Важното е да притежавате чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност. Пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи.”
проф. дфн Милена Кирова*

Мултимедийното списание “PublicRepublic” с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира *от 24 май до 10 септември 2013 г.* */конкурс за пътепис/* на тема *„Где е земният рай?”*.

Първа награда* — електронен четец.

Втора награда*— две нощувки съз закуска и вечеря в петзвездния хотел “Премиер” в Банско.

Трета награда*— книги на Милена Кирова, Здравка Евтимова, Елен Рахнев, Керана Ангелова

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.

За допълнителна информация по регламента и формуляра за участие задавайте въпроси на: konkurs@public-republic