електронен портал за информация и консултация

 

Ще има още едно увеличение и от 1-ви юли новият размер на минималната работна заплата ще бъде 380 лева, съобщи министърът на финансите Владислав Горанoв

 

От 1-ви януари минималната работна заплата ще се увеличи с 20 лева и ще достигне до 360 лева. В средата на годината ще има още едно увеличение и от 1-ви юли новият размер на минималната работна заплата ще бъде 380 лева, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов след извънредното заседание на кабинета, на което бяха приети бюджетите на държавата, на общественото осигуряване и на Здравната каса, цитиран от БНР.

 

Правителството предвижда от 1 юли 2015 година минималната работна заплата да бъде увеличена още веднъж – от 360 на 380 лева. От 1 януари 2016 година минималната заплата ще нарасне от 380 до 420 лева, а от 1 януари 2017 – от 420 на 460 лева.

 

Като причина за взетото решение за увеличаване, министър Горанов посочи, че в резултат на консултациите със социалните партньори и позициите, изразени от някои от работодателските организации, е предложил на правителството да бъде включено поетапно.

 

„Ще се създаде предпоставка за доходите на най-ниските длъжности и ще се отговори на очакванията, че постепенно ще се върви към увеличаване и приближаване на минималната към средната заплата”, каза още министър Владислав Горанов.

 

Горанов съобщи, че вече е отпуснат заем на Фонда за гарантиране на влоговете, за да се осигури безпроблемното изплащане на гарантираните депозити в КТБ.

Източник:Снимки:БГНЕC

http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=120761