електронен портал за информация и консултация

 

 

Точките в споразумението, което вчера (3 октомври) беше сключено между правителството, управляващите формации и протестиращите енергетици, са трудни за изпълнение, смята министърът на енергетиката Румен Радев, цитиран от Българската телеграфна агенция (БТА) след заседанието на парламентарната комисия по енергетика. Министърът е допълнил, че точките “все пак са изпълними”, съобщава медията.

 

Румен Радев призова политиците да не се “преструват, че няма слон в стаята”, защото проблемите в енергетиката са трупани с години. “Но те няма да рефклектират върху сигурността на електроенергийната система, сигурността на доставките на електроенергия. Стремим се да не доведат до застрашаване на трайните решения за работни места”, казва министърът на енергетиката.

 

Изказването му, че споразумението е трудно за изпълняване даде повод на редица представители на “Има такъв народ” и “Възраждане” да атакуват и интерпретират, че правителството нямало намерение да спазва договореното досега. Депутати на “Продължаваме промяната – Демократична България” пък отвърнаха, че опонентите им използват темата предизборно, за да заблуждават миньорите.

Златина Зехирова

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/10/04/4535296_parlamentut_shte_glasuva_sporazumenieto_mejdu_kabineta/#4535493