електронен портал за информация и консултация

 

От днес заведенията (с изключение на нощните) ще могат да настаняват клиенти само на открито (напр. на тераси и в градини) от 6 до 23 часа, а персоналът трябва да носи маски, сочи последната заповед на министъра на здравеопазването. Не се посочват ограничения в запълването на капацитета на откритите пространства в заведенията на открито, нито има изискване за спазване на дистанция от 1.5 метра.

 

Големите нехранителни магазини (с търговска площ над 300 кв. метра) ще работят до 11 април, ако обособят търговска площ на открито. След 11 април отпадат ограниченията за работата на големите нехранителни магазини.

 

Отново ще може да се ходи на кино, театър, цирково представление, в музеи, галерии, библиотеки, да се посещават занятия по изкуства от всякакъв вид. Изискването е да се използват до 30% от капацитета на помещението, да се спазва дистанция от 1.5 метра и да се носят маски.

 

Разрешени са тренировките и състезанията при пълнолетните спортуващи (независимо дали са картотекирани към федерация или не) както в колективните, така и в индивидуалните спортове. Не би следвало да се допуска публика.

 

СПА и уелнес центровете (както в хотели и къщи за гости, така и самостоятелни) ще могат да работят от 1 април, като се изисква да използват не повече от 30% от капацитета си.

 

Вече разрешено да се ходи на фитнес, да се спортува в зала и басейн, като трябва да се използва до 30% от капацитета на даденото помещение и хората да спазват дистанция от 1.5 метра помежду си.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/01/4192516_koronavirusut_v_bulgariia_rustut_na_zabolevaemost_se/?ref=home_layer2